DNEVNIK TRENINGA I ISHRANE PDF

Kasnije je dnevnik treninga mogue analizirati i ukljuiti ga u plan tempiranja forme . Pretreniranost se moe pojaviti i kao rezultat loe ishrane ili. Download Dnevnik & Tablica Kalorija apk for Android. Brzi pregled kalorija i nutritivnog sastava hrane, kao i vodjenje dnevnika. časove scenskog pokreta imaćemo i radionice koje se odnose na retoriku, dikciju, razne vrste sportskih treninga, časove pravilne ishrane.

Author: Yozshulkis Gukasa
Country: Mauritania
Language: English (Spanish)
Genre: Relationship
Published (Last): 23 July 2014
Pages: 256
PDF File Size: 5.75 Mb
ePub File Size: 4.64 Mb
ISBN: 394-7-46911-710-5
Downloads: 55429
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Fenrit

Biciklisti-ke cipele imaju tvrdi potplat koji omoguava efikasniji prijenos snage i rasporeuje optereenje ravnomjerno na cijelo stopalo.

Veina biciklista zato te uvjete ne voli i izbjegava. Kod postavljanja nove gume prvo se stavi ventil, a zatim se guma laga-no napumpa, tek toliko da poprimi oblik.

Bicikl je bolje zatien od prljavtine i ako kia ne pada biciklist e ostati sasvim suh. ishrne

@nsidokdkdbwjqmqm

Opasnost je i ako jakna koja visi s lea zapne u kota i zakoi bicikl to u situaciji kad biciklist ne 29Tehnika vonje i opa biciklistika znanjadri volan uzrokuje pad. Veina ulja trebala bi biti u lancu gdje postoji trenje, a tek manji dio na povri-ni gdje ga titi od vlage. Zato ovo nikad ne bi trebalo obavljati zadnji dan prije utrke. Iznimno postoje i dulje utrke, uz odobrenje nadlene biciklistike fede-racije, a onda se obino radi o tradicionalnim stazama ili svjetskim prvenstvima.

Nekada su biciklisti koristili samo ushrane, danas su polutabulari toliko razvijeni da su postali dominantni oblik gume u cestovnom biciklizmu. Od Prirunika najveu korist mogu imati cestovni biciklisti, pogotovo poetnici u biciklizmu. Treba izbjegavati ekstremne pozicije tijela, koje su moda viene na TV.

Takav poloaj tijela, osim to je neudoban i moe izazvati problem s vratnim miiima i sjedenjem ujedno je i opasan na biciklu koji nije predvien za takvu vonju trenijga je uzduna ravnotea znatno promijenjena i previe je teine oslonjeno na prednji kota to smanjuje upravljivost. U pravilu sve to pomae udobnosti, ali krajnji rezultat ovisi o kombinaciji biciklista i sjedala.

Umoran voza pro-pustit e smjenu i voziti se na kraju kolone, upozorava-jui ostale da uu ispred njega i ostavljajui im dovoljno prostora za to. Pedale kurble neka budu u horizontalnom poloaju, tako je frontalna povrina najmanja to daje bolju aero-dinamiku. Nou je manje prometa i vozai su oprezniji ako ugledaju osvjetljeni objekt.

  LA RONDA DE ARTHUR SCHNITZLER PDF

Ipak, naginjanjem e se najee izvui iz opasne situacije i uspjeno proi zavoj. Neki-ma naramenice stvaraju iritaciju na prsima i ramenima.

@nsidokdkdbwjqmqm Best Online Instagram Media viewer on

Pogonski mehanizamPogonski mehanizam bicikla sastoji se od treinga, poluga pedala kurbli i pedala, sredinje osovine, lanca i kazete te mjenjaa. Vjetar poveava opasnost i zato treba paziti i na smjer vjetra u odnosu na smjer vonje. Posluit e u dbevnik. Vonja bez rukuOva vjetina nije toliko vana za uspjeno bavljanje bi-ciklizmom, ali moe biti od koristi naroito pri uzimanju hrane, presvlaenju u vonji i slino. Slina stvar je s uzdunim usjecima na cesti nastalim uglavnom zbog loeg asfaltiranja.

Kod pada esto je nagonsko pruanje ruku to dovodi do takvih ozljeda. Tri najvanija proizvoaa dijelova imaju razliite principe mjenjanja brzina, ali se lako i brzo naviknuti pri prelasku s jednoga na drugi. Mogue je postii gotovo istu brzinu uobiajenim i be-skrajno sigurnijim poloajem uz malo panje na detalje. Ma koliko ishrabe manje prometne ceste gotovo uvijek je nuno bar u ma-njem dijelu ukljuiti se i na ceste s gustim prometom.

Broj nesrea u biciklizmu obzirom na prijeenu kilome-trau je 11 puta manji u odnosu na pjeake. Oni treniraju sistematizira-no, godinama u kontinuitetu i to donosi nevjerojatne sposobnosti. Rizik od toga smanjuje se ako se ruke dre visoko i jakna prebaci naprijed to je bre mo-gue. Biciklistike utrkeUtrke se u pravilu odvijaju po svim vremenskim uvjetima.

Istroene gumice treba promijeniti na vrijeme jer moe doi cnevnik ozbiljnih i skupih oteenja felge. Ako se previe podigne zadnji kraj doskoit e se na prednji kota to je izuzetno opasno jer rezultira punim optereenjem na rukama i prednjem kotau to dovodi do gubitka smjera kretanja, a moda i pada.

Njegov bicikl je u potpu-nosti bio drven, a od tla se voza dnevnnik nogama. Napredne tehnike vonjeUzimanje hrane tijekom vonjeNa utrkama biciklist nema priliku stati kako bi jeo, a uno-enje hrane je nuno. Ljetne rukavi-ce imaju odrezane isurane kako ne bi bilo vrue u njima i kako bi biciklist imao bolji osjeaj za koenje i mijenjanje brzina.

  ARRITAL CUCINE CATALOGO PDF

Tada je vie trenihga na pedalama, a manje na sjedalu to smanjuje prenoenje vibracija.

Vonja u prometuObzirom na sve gui promet vano je znati prilagoditi se i ostvariti suivot s motornim vozilima. Mast u karikama vee gustoe vana je i jer se ne ispire na kii. Zimi tite od hladnoe, a ispod njih je po hladnom vremenu preporuljivo nositi tanku kapu ili maramu. Smjena se uvijek daje prema smjeru iz kojega pue vjetar. Ne zaboraviti vijak kojim je konica uvrena za okvir i vijak kojim je privrena sajla, ako se ne odravaju istim mogu zahrati i puknuti.

Pri vonji u grupi moe doi do pada, kod solo treninga opasnost je moda i vea jer postoji vei rizik od sudara s automobilom.

Plan ishrane *1300 kcal* i treninga za mršavljenje

Za promjenu je trebalo zaustaviti se, otpustiti ko-ta kako bi se otpustio lanac i runo ga prebaciti na drugi zupanik. Ako su obje ruke ispruene okretanjem glave blago se zakree i trup, to znai pomak ramena i ruku. Prugu treba prijei pod pravim kutom kako bi se smanjio rizik od klizanja ili zahvaanja kotaa na rub pruge ili utor u njoj. Auzicanje po izlasku iz zavoja, pri svakom ubrzavanju i povremeno na usponima treba isbrane navika.

Ne treba pretjerivati jer agresivno ie-nje rastvara mast unutar karika lanca koja tamo mora ostati. Natjecanja se obino odvijaju po gradskim ulicama i vrlo su popularna jer gledaoci lako mogu pratiti ovaj tip utrke.

Rekreirati se moe vozei stari Pony seoskim putem. Pobjednik u ovakvoj utrci je uvijek onaj koji prvi proe kroz cilj. Imaju mehanizam za jednostavno podeavanje koje je nuno kako bi se zadr-ao jednak hod i koiona sila poto se gumice konica s vremenom istroe, a sajle se u poetku mogu rastegnuti. Ddnevnik to vrijeme pojavljuju se i prvi bicikli u Hrvatskoj. Tijekom prve utrke asopisu se naklada udvostruila, da bi se kroz ne-koliko trennga upeterostruila zahvaljujui utrci.