GAJENJE GLISTA PDF

Milošević, N., Đukić Stojčić, M., Perić, L. Gajenje prepelica,, Poljoprivredni fakultet, Novi Sad, Mitrović, M. Lumbrikiltura –gajenje glista, Nolit, Beograd . odnosu na okolno zemljište (N 5x, P 7x i K 11x). -Postoji tri grupe glista. Prvu grupu čine vrste koje uglavnom žive na površini zemljišta i hrane se opalim lišćem. Gajenje glista- Lumbrikultura -praviti humus Milutin Mitrović ** Izdanje: Nolit Beograd g povez karton-naknadno,latinica,80 str.;ilustrovana, .

Author: Tabei Tom
Country: Ukraine
Language: English (Spanish)
Genre: Technology
Published (Last): 21 November 2007
Pages: 444
PDF File Size: 16.23 Mb
ePub File Size: 20.8 Mb
ISBN: 906-3-60118-881-1
Downloads: 46344
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mikagami

SITE To ensure the functioning of the site, we use gajeenje. Donji pupoljci ostaju ne razvijeni i od njih se razvijaju rozete. Tretiranje drugih riba sa levamisalom je bilo efikasno i gubici su bili zaustavljeni.

Prema kvalitetu malina se stavlja u promet kao malina ekstra kvaliteta, I kvaliteta i II kvaliteta. Cvet maline je dvopolanhermafroditan.

Uputstvo za male kotlove Kotlovi na peletFull description. Sistematsko suzbijanje ovih insekata primenom vamidotiona pokazalo se efikasnim. Gerald Bassleer Publication, 2nd edition. Obrazovanje cvetnih pupoljaka Cvetni pupoljci se obrazuju u jesen u godini koja prethodi cvetanju.

  AFILAR EL LAPICERO PDF

132971616 Gajenje Maline Uputstvo

Sadnja maline Crvena malina se sadi od oktobra do aprila zrelim izdancima, a u junu zelenim izdancima. Your consent to our cookies if you continue to use this website. Osim letnje berbe remontne sorte donose plod u jesen u septembru ili oktobru.

Journal of Agricultural Sciences. Aquaculture Sorta ranog vremena zrenja sa plodovima koji se lako beru. Neke gliste kao Capillaria pterophylli Heinze, mogu da izazovu veliki mortalitet kod ciklidnih akvarijumskih riba. Ostatak vremena je zimski odmor. Brazilian Journal of Biology Do parenja, odrastao moljac je malih dimenzija 1 cmi na krilima braon boje ima svetlo drap pege.

Uloga korena maline je mnogostruka. Facelija i lupina su osetljive prema mrazu te nemogu da zakorove malinjak.

Stoga kod sorata koje su osetljive prema mrazevima i temperaturnim kolebanjima najpre izmrzavaju vrhovi izdanaka. Priznata za sortu Za naslon se koriste stubovi istesani od bagrema, ili nekog drugog drveta koje ne truli, visine 2,5 m, ili betonski stubovi dimenzija x 12 x 10 cm.

  KINDERNAMEN 2011 PDF

Rodnost je velika i redovna. Ne zaboravite da rotirate preparate, kako se kod gljivica ne bi razvila rezistentnost. Na podzemnom delu izdanaka razvijaju se adventivni korenovi. Vet19, 2Poslednjih nekoliko godina gajenje ove ribe je dobro razvijeno u Iranu. Open Office Calc uputstvo.

Ostali cvetovi formiraju se ka osnovi u vidu nepravilne spirale, a njihov razvoj je sporij. Njihovo rastenje je najintezivnije od sredine maja do kraja juna. Umereno je otporna na zimske mrazeve.

Najbolje vreme za berbu maline je rano izjutra i kasno popodne. Journal of Faculty of Veterinary Medicine, Tehran61 1gliista. Remember me Forgot password?

SCIndeks – Članak

Gajenje leske Gajenje leske. Diseases of aquatic organisms54 2: Malina ne podnosi podneblja sa visokim letnjim temperaturama. U hladnim krajevima vrhovi nedozrelih izdanaka izmrzavaju.