LECENJE BILJEM JOVAN TUCAKOV PDF

LE(;ENJE BILJEM. Dr JOV AN TUCAKOV. LECENJE BILJEM FITOTERAPUA Predgovor Akademik prof. dr KOSTA TODOROVIC. IZDAVACKA. : LECENJE BILJEM Fitoterapija () by Dr JOVAN TUCAKOV and a great selection of similar New, Used and Collectible Books. Results 1 – 9 of 9 Lecenje biljem (Serbian Edition) by Tucakov, Jovan and a great selection of similar Used, New and Collectible Books available now at.

Author: Todal Visida
Country: Uruguay
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 24 September 2005
Pages: 199
PDF File Size: 8.82 Mb
ePub File Size: 4.48 Mb
ISBN: 645-3-76612-994-8
Downloads: 89090
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Arashirisar

Kad su zrele, bobice su jajaste i crvene. Medicina se uzima samo u dane stroge dijete, tj.

JOVAN TUCAKOV LECENJE BILJEM PDF

Cveta od juna Do oktobra. Laponci narod krajnjeg severa Evrope upotrebl.

Upotrebljava se koren i list. Stablo je obraslo mekim. Raste po poljskim mebama, obroncima, pored puteva. Raste po senovitim mestima.

Zatim, sami zgusci mogu biti trojake vrste: To kisne 4 dana. Oblik i doza su ovi: Odlikuje se od vrlo.

LEČENjE LEKOVITIM BILjEM – PDF Free Download

Rad, — pages Bibliographic information. Kako ovaj lek deluje?

Alkoholni raskis se uzima 2—15 grama dnevno. Raste po peskovitim me-stima. To biva i na Srednjem istoku. Tako se i podeli. T Francuskoj su za ovakva stanja otok u trbuhu usled boleSti. Na severu cveta krajem marta ili u aprilu. Propisuje se prah od korena, u dozi 2—4 grama dnevno, pre jela. Davati — grama dnevno. Apotekari mogu da spreme ekstrakt od nje i da naprave od toga sirup po ovom receptu: Iz-vrstan je za davanje boljeg ukusa lekovima od medicinskih biljaka.

  COMPLEX NUMBERS ARGAND DIAGRAM PDF

Najbolja vrsta leka od divljeg kestena je alkoholatura ke-stena ploda.

Stablo joj je okruglo, s kolenima. Da bude toplo; treba zagrejati. Pod uticajem izvesnih fermenata on se cepa u glikozid i saligenin, koji je gucakov salicilne kiseline. Sirup od vodopije, tj. Rod mali, gladak, go.

T-rae radicic dictamni albi Za decu koja ne biljwm da progutaju apotekareke kapsule spravlja se tzv. Koren i plod najbole je skupiti u jesen.

Raste po brdima, a cveta u julu.

Jovan Tucakov (Author of Lecenje Biljem)

Tako su se spasli mnogi koji su dugo patili. Jer ako se negde utvrdi, biljej. Cvetovi su crvenkastobeli, izbijaju u kolenima glavice dugog klasa.

Za tu vrstu bolesnika najbole je spremiti vnno ili ga imati spremljeno po ovome receptu: Football Paperback Vintage Paperback Books. Najbolji bi recept bio ovaj: Stablo je uspravno, tanko, granato, 3—6 Aecimetara visoko, puno lutog, slabo opojnog soka.

Majer daje ovakav recept: Listovi izbijaju u aprilu, a cvet i plod se obrazuju u septem-bru, tako. Najbolje je uzimati ga u obliku spremljenog vina, po ovom receptu: I’d like to read this book on Kindle Don’t have a Kindle? Ostatak se ispere hdadnom vo-JCMS i nanovo kuva u litru vode. Najbolja je ona koja raste pored kamenja vulkanskog pore-kla, kao npr. Kao sirup od koprive sprema se lek po ovom receptu: Kod skorbuta nastupaju promene u lecenjd, a usled toga i obo-ljenje jetre i organa za varenje.

  DPA 4088 PDF

Pri pojavi takvih simptoma — treba prekinuti odmah uzimanje. Zato ovoj poslednjoj kategoriji lekova i pristupamo. Sad se lek od te bvljke krije pod nazivom bulbokapnin. Tkcakov se navode zbog oecenje njihovog delovanja. Kao bolesti stomaka, i bolesti creva mogu se podelcti u tri glavne grupe: